Sport

RT Balkan sa Fjodorom na ulicama Beograda - ikona Svetog Đorđa za najvećeg borca u istoriji

Legendarni Fjodor Vladimirovič Jemeljanenko je u Srbiji, gde promoviše Evropsko prvenstvo u sambou. Redakcija portala RT Balkan bila je na ulicama Beograda sa najvećim borcem svih vremena, a tom prilikom uručila poklone koji simbolizuju prijateljstvo srpskog i ruskog naroda, o kojem je pričao i sam Jemeljanenko

Jemeljanenko je u Beogradu pokazao onu svoju stranu koju mnogi njegovi protivnici nisu mogli da vide i koja ne izlazi prečesto na površinu.

Nakon intervjua sa najvećim borcem u istoriji, koji ćete uskoro ekskluzivno moći da čitate na našem portalu, redakcija portala RT Balkan uručila mu je nekoliko poklona.

Manastirska rakija je izmamila osmeh na lice ruskog borca, ali se najviše obradovao ikoni Svetog Đorđa, koju je poljubio i prekrstio se.

Jemeljanenko je još jednom pokazao da je pravoslavlje jedan od stubova u njegovom životu.

Pričao je Fjodor o tome koliko je Srbija značajna za njegov život, koliko mu je draga i koliko je voli.

"Srbija je moja voljena zemlja. Mnogo sam putovao po Srbiji, posećivao svetinje i manastire. Srpski narod je mnogo stradao. Rusija je moja rodna zemlja, ali volim Srbiju", rekao je Jemeljanenko.

Jedan od najboljih boraca u istoriji je sa dosta emocija isticao posebnu vezu između srpskog i ruskog naroda.

"Nijedan narod ne voli Rusiju kao Srbi, postoji posebna veza između naših naroda. Zato postoji fraza da su Rusi i Srbi braća zauvek."

image