Sport

Još dvojica srpskih košarkaša na fajnal-foru Evrolige - Olimpijakos zaustavio Barsu

Košarkaši Olimpijakosa ugrabili su poslednju kartu za završni turnir Evrolige, pošto su u "majstorici" četvrtfinala kao gosti savladali Barselonu 63:59

Poznati su svi učesnici fajnal-fora Evrolige, koji se od 24-26. maja održava u Berlinu, a poslednje mesto zauzela je ekipa Olimpijakosa.

Pirejci su u jednom izuzetno tvrdom meču kao gosti savladali ekipu Barselone, pa će Srbija pored Marka Gudurića (Fenerbahče) na završnom turniru elitnog takmičenja imati još dvojicu košarkaša - Nikolu Milutinova i Filipa Petruševa.

Barselona je u "majstorici" promašila sve što je mogla, na šta je veliki uticaj imala odlična odbrana ekipe Jorgosa Barcokasa.

Nije ni Olimpijakos blista u "Blaugrani", ali šut iz igre 40%, kao i veliki broj izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja nije uticao na konačan ishod.

U rezultatskoj "klackalici" meč je rešen serijom Pirejaca 8:0 sredinom poslednje četvrtine.

Niko Laprovitola bio je najefikasniji na meču sa 17 poena, dok su se u pobedničkoj ekipi istakli Šekil Mekisik sa 12, Kostas Papanikolau sa 11 i Nikola Milutinov sa 10 poena i 10 skokova.

Grčki tim će u polufinalu u Berlinu igrati protiv Reala, dok će se za drugo mesto u finalu boriti Panatinaikos i Fenerbahče.

image