Sport

Đoković kreće na sedmi trofej u "večnom gradu"

Svetski "broj 1" počinje pohod na turniru na kojem je imao velikih uspeha tokom karijere
Đoković kreće na sedmi trofej u "večnom gradu"Getty © Mike Hewitt

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igra od 19 časova protiv Francuza Korentana Mutea u drugom kolu mastersa u Rimu.

Đoković je bio slobodan u prvoj rundi, dok je Mute savladao Rusa Romana Safijulina 3:6, 7:6 (7:1), 6:2.

"Imao sam dosta vremena da se odmorim i treniram", rekao je Đoković.

Ovih dana je sparingovao sa Grigorom Dimitrovim i Holgerom Runeom.

"Drugačije je kada trenirate sa njima, igrate, vidite gde je vaša igra, dižete formu za prvi zvanični meč. Nadam se da ću u Rimu moći da igram bolje nego u Monte Karlu. Želja je uvek da doguram daleko."

Francuz je trenutno 83. teniser sveta, a plasman u glavni žreb izborio je kao "laki luzer".

"Volim da igram ovakve mečeve. Još od malena treniram za ovo. Igrao sam sa Nadalom na Roland Garolu, sa Novakom u 'Bersiju', igraću ponovo ovde. Pri kraju su karijere i to je šansa da ih upoznam, voleo bih da igram i protiv Federera", rekao je Mute i dodao:

"Protiv Đokovića ću izaći na teren da pobedim, kao i svaki put, čak i ako nisam favorit. To je način poštovanja protivnika da odete tamo i pobedite ga. Videćemo šta će biti. Veoma sam uzbuđen. To je veliki meč kome ću pristupiti veoma ozbiljno. To će biti jedan od najvećih mečeva koje ću odigrati u karijeri. Pokušaću da igram svoju igru, da ga napadnem forhendom. Često u mečevima postoji rešenje da ih dobijete."

Srbin i Francuz sastali su se samo jednom, bilo je to na mastersu u Parizu 2019. godine, kada je Novak trijumfovao rezultatom 7:6 (7:2), 6:4.

Đoković je šest puta osvajao turnir u glavnom gradu Italije, a poslednju titulu podigao je 2022. godine.

Masters u Rimu se igra za nagradni fond od 7.877.020 evra.

image