Srbija i Balkan

"Solidarnost za Kosovo" u srpske enklave dostavila pomoć u vrednosti od 90.000 evra

Ovo je 50. jubilarni konvoj koji je stigao na KiM, od 2004. godine, kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo"
"Solidarnost za Kosovo" u srpske enklave dostavila pomoć u vrednosti od 90.000 evra© Твитер/ Арно Гујон

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" stigao je u srpske enklave na Kosovu i Metohiji, a deset francuskih volontera dopremilo je 12 tona pomoći čija vrednost prelazi 90.000 evra.

Pored humanitarne robe i poklona za decu, humanitarci će podeliti 48 koza, 40 ovaca i pet krava za porodice koje se bave stočarstvom na KiM, saopšteno je iz ove organizacije, prenosi Tanjug.

"Već 18 godina smo prisutni za vreme božićnih i novogodišnjih praznika na KiM, uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. Ova godina je ipak drugačija zbog velike napetosti na terenu. U razgovorima s meštanima oseća se velika zabrinutost, pa i strah od novih sukoba. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti", rekao je direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon koji je osnovao ovu humanitarnu organizaciju.

U narednih nekoliko dana, francuska ekipa će nastaviti da dostavlja novu odeću i obuću, školski pribor i igračke za decu na KiM, od sela do sela, od kuće do kuće, i svugde gde je ta pomoć neophodna.

Gujon je lepe vesti podelio i na Tviteru, gde se mogu videti slike srećnih mališana kojima su uručeni pokloni.

Ovo je 50. jubilarni konvoj koji je stigao na KiM, od 2004. godine, kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo".

image