Srbija i Balkan

Dačić: Milanović je u pravu, Kosovo je oteto

Ministar spoljnih poslova je rekao da ne ulazi u to da li predsednik Hrvatske Zoran Milanović ima unutrašnje političke razloge, ali je to stav šefa države članice Evropske unije i NATO, koji on pozdravlja
Dačić: Milanović je u pravu, Kosovo je oteto© FOTO TANJUG/ FOTO HINA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji sa češkim predsednikom Milošem Zemanom prokomentarisao je da će pažljivo pogledati izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanović da je Kosovo i Metohija oteto od Srbije na silu i nezakonito, dok je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da je istina to što je rekao Milanović.

Ministar Dačić je dodao je da ne ulazi u to da li Milanović ima unutrašnje političke razloge da ovako govori o Srbiji i o Kosovu i Metohiji, ali da je to stav šefa države članice Evropske unije i NATO, koji on pozdravlja.

"Pozdravljam ga kao principijelni stav u pravcu poštovanja međunarodnog prava, koje garantuje nepovredivost suvereniteta i teritorijalnog integriteta svake države", rekao je Dačić.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je ranije u Petrinji da je Kosovo oteto od Srbije.

"To smo uradili mi i međunarodna zajednica", naveo je Milanović u razgovoru sa novinarima govoreći o ratu u Ukrajini i sličnostima između Krima i Kosova i Metohije.

image