Srbija i Balkan

Zbog snega otežan saobraćaj, MUP apeluje da građani ne kreću na put

Nikako ne bi trebalo da kreću na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške, poručuju nadležni
Zbog snega otežan saobraćaj, MUP apeluje da građani ne kreću na put© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ JELENA DEŠIĆ

Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije napravio je probleme širom zemlje, a MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni. 

"Nikako ne bi trebalo da kreću na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške. Putevi ka Kopaoniku su bili u prekidu. Sada je situacija normalizovana. Prohodni su putevi Jošanička Banja-Kopaonik i Rudnica-Kopaonik, dok je još uvek neprohodan put Brus-Kopaonik, ali napominjemo da nema zavejanih lica", istakli su iz MUP-a za RTS.

Odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Novi Pazar - Sjenica i dalje je u prekidu zbog snežnih nanosa koje stvara jak vetar. Blokirani su i regionalni putevi na Pešterskoj visoravni potvrđeno je RTS. 

Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica.

Policija zaustavlja vozila u selu Bele vode. Putni pravci ka Kopaoniku iz opštine Raška prohodni su uz obaveznu upotrebu lanaca.

Put Raška -Golija je u prekidu.

U užičkom kraju putevi su prohodni, ali ima snega i saobraćaj je otežan.

Noćas je angažovano 20 kamiona i pet teških mašina zimske službe, prenosi RTS. Najveći problem pravi vetar koji na prevojima stvara nanose. Zabranjen je saobraćaj kamionima s prikolicama i šleperima. U planinskim delovima visina snaga je oko jedan metar.

Pojedini potrošači na području Čačka, Lučana, Novog Pazara su ostali bez električne energije.

image