Srbija i Balkan

Vučić iz Minhena: Danas neke dobre vesti građanima Srbije o KiM, neke za sedam dana

Predsednik Srbije najavio da će se u Minhenu sresti i razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom
Vučić iz Minhena: Danas neke dobre vesti građanima Srbije o KiM, neke za sedam dana© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je po sletanju u Minhen, gde učestvuje na 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, da ga danas očekuje naporan dan pun sastanaka, ali da veruje da će se uspešno izboriti za interese Srbije i da će danas građanima moći da saopšti neke dobre vesti koje se tiču Kosova i Metohije, a neke za sedam dana.

Predsednik je u video-snimku na Instagram profilu "Budućnost Srbije AV", dok je čekao da se iskrca iz aviona, podsetio da je danas 15 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova.

Najavio je da će se u Minhenu sresti i razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom.

Pored tih susreta, predsednik Srbije imaće niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, među kojima su sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli, kao i predsednik grčke Vlade Kirijakos Micotakis.

image