Srbija i Balkan

Mandić: Učiniću sve da porazimo Mila, već smo jednom to uradili

U susret predsedničkim izborima u Crnoj Gori koji će biti održani 19. marta, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da očekuje da ga partije podrže ako u drugi krug glasanja uđe sa Milom Đukanovićem
Mandić: Učiniću sve da porazimo Mila, već smo jednom to uradili© Milan Maricic/ATAImages

Kandidat Demokratskog fronta za predsednika Crne Gore Andrija Mandić poručio je, u susret predsedničkim izborima, da samo DF ima snagu i podršku u celoj Crnoj Gori da obezbedi pomirenje i izgradi bolju budućnost za sve.

Mandić je kazao da ništa više nije isto nakon parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta 2020. godine kada je Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića izgubila vlast.

"Oslobodili smo vladu i Skupštinu od Đukanovića, sada od njega treba da oslobodimo instituciju predsednika Crne Gore. Takav jedan ozbiljan zadatak zahteva političku snagu i iskustvo koje ne možete steći preko noći. Već smo ga jednom pobedili i znamo kako se to radi", rekao je Mandić u autorskom tekstu za "Večernje novosti".

On je kazao da se boji da drugi na političkoj sceni ne znaju mnogo o političkoj borbi sa Đukanovićem, niti su se, kako je rekao, kalili na istom putu.

"Sistem protiv kojeg se treba izboriti je beskrupulozan i zato nije dovoljno samo da se zanimate politikom, već da se tome u potpunosti posvetite. Ako u drugi krug izbora, primera radi, ode neko drugi, pozvaću svoje glasače da podrže tog kandidata i učiniti sve što je u mojoj moći da Đukanović bude poražen jer zadatak deblokade predsedničke funkcije ne može da čeka", poručio je Mandić.

Mandić je kazao i da od drugih kandidata očekuje da slično rezonuju, pa očekuje da će i oni njega podržati ako uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

Govoreći o trećoj kandidaturi Đukanovića za mesto predsednika države, Mandić ocenjuje da se lider DPS-a ponovo kandidovao kako bi zaštitio mafijašku hobotnicu.

"Sve što govori je u pravcu pukog političkog preživljavanja, za šta su, po mom ubeđenju, izgubljene sve nade. Dosta nam je mržnja bila misao sa kojoj je počinjao i završavao se dan", poručuje Mandić.

Dodaje da utemeljenost Đukanovićevih stavova više niko ne razmatra, te da jedino izgradnja nove budućnosti i okupljanje oko onoga što smo, a ne protiv koga smo, donosi rezultate.

Podsetimo, predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta, a kandidati su, osim Mandića i Đukanovića, potpredsednik Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović, lider Demokrata Aleksa Bečić, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i influenser Jovan Radulović.

image