Srbija i Balkan

Lajčak posle drugog sastanka sa Vučićem: Dobili smo informacije od obe strane, završavamo pripreme

Pošto smo dobili povratne informacije od obe strane, sada ćemo završiti naše pripreme uoči sastanka u Ohridu u subotu, napisao je Lajčak na Tviteru
Lajčak posle drugog sastanka sa Vučićem: Dobili smo informacije od obe strane, završavamo pripreme© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak objavio je da je danas na drugom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem saslušao njegove komentare o implementaciji evropskog predloga za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Završio sam drugi sastanak sa Aleksandrom Vučićem da čujem njegove komentare o Aneksu o implementaciji i daljem napretku ka evropskom sporazumu. Pošto smo dobili povratne informacije od obe strane, sada ćemo završiti naše pripreme uoči sastanka u Ohridu u subotu", napisao je Lajčak na Tviteru.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je za RTS da evropski predlog o Kosovu i Metohiji govori o normalizaciji odnosa, a ne o kapitulaciji.

Dodao je da u sporazumu ne piše da Srbija treba da se odrekne dela teritorijalnog integriteta, te da je reč o fer i korisnom predlogu za Srbiju i region.

Na pitanje da li su normalizacija i priznanje ista stvar, rekao je da je oko toga treba Srbija i "Kosovo" da se dogovore.

image