Srbija i Balkan

Milatović: Đukanović je organizovao fizički atak na mene

Ubeđen sam da ću u drugom krugu odneti veliku zajedničku pobedu nad jednim čovekom prošlosti, podela i siromaštva, poručio je predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović
Milatović: Đukanović je organizovao fizički atak na mene© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je da je predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović u prvom krugu predsedničkih izbora "dostigao maksimum" i da je ubeđen da će u drugom krugu odneti veliku zajedničku pobedu.

"Kao što sam obećao da ćemo uspeti, sinoć sam pokazao da smo uspeli. Ovo je prvo poluvreme, a u drugom ćemo zapečatiti zajedničku pobedu protiv politike podele i siromaštva", kazao je Milatović gostujući televiziji "Vijesti".

Upitan da li u drugom krugu očekuje mogućnost novih napetosti i medijskih spinova, kaže da će nastaviti da šalje pozitivne poruke i da stavlja akcenat "na stvari koje nas ujedinjuju", kao i na evropske integracije.

"Šta će Đukanović da radi - to je Đukanovićev problem. Znate i sami da je taj čovek u nedostatku argumenata organizovao fizički atak na mene. Ja se nadam da će u narednih 15 dana policija i naše službe bezbednosti uspeti da održe situaciju apsolutno pod kontrolom", rekao je Milatović.

On se zahvalio svima koji su ga podržali u predsedničkoj trci i svima koji su glasali na izborima.

"Želim da budem predsednik svih građana i to želim delima da pokažem. Poruke koje su došle od Mandića, Bečića, Abazovića i Danilovića su jako dobre i na nama je svima da zajednički zapečatimo ovu pobedu 2. aprila i otvorimo vrata jedne demokratičnije i ekonomski razvijenije Crne Gore", poručio je Milatović.

Istakao je i da je u dobrim odnosima sa pobednicima parlamentarnih izbora 2020. godine.

"Sad je pred nama zajednička borba 2. aprila, a onda idu vanredni parlamentarni izbori. Suština je da nakon pobede nad Đukanovićem 2. aprila dobijemo jednu politički stabilnu vladu, koja će nastaviti reforme koje smo započeli i uvesti zemlju u Evropsku uniju", rekao je Milatović.

Komentarišući izjavu Đukanovića da će ostvariti pobedu u drugom krugu i da računa na određene rezervoare glasova koji nisu aktivirani u prvom krugu, Milatović je kazao da "kako je lagao ovaj narod 30 godina, tako sinoć verovatno malo laže i samog sebe".

"Đukanovićev maksimum je postignut sinoć. Ubeđen sam da ću u drugom krugu odneti veliku zajedničku pobedu nad jednim čovekom prošlosti, podela i siromaštva i da ćemo ga u potpunosti poslati u političku prošlost", naveo je.

Dodao je da će mnogi koji su glasali u nedelju za Đukanovića glasati za njega u drugom krugu.

"Svima je jasno da je to čovek koji je u potpunosti prevaziđen političar", zaključio je Milatović. 

image