Srbija i Balkan

Marko Kovačević za RT Balkan: Sve će biti drugačije, Mila više nema ni na jednoj poziciji vlasti

Sudbina Crne Gore je u rukama njenog naroda i tako će biti od sada pa ubuduće, kaže Marko Kovačević
Marko Kovačević za RT Balkan: Sve će biti drugačije, Mila više nema ni na jednoj poziciji vlasti© Танјуг/Страхиња Аћимовић

Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića, jedan od lidera Demokratskog fronta, izjavio je za RT Balkan u izbornoj noći, kada je postalo jasno da je Jakov Milatović ubedljivo pobedio Mila Đukanovića i postao predsednik Crne Gore, da je to "velika pobeda naroda".

"Danas i noćas, kako smo i očekivali, desila se jedna velika pobeda naroda koju smo čekali 30 godina. Kada smo, na neki način dobili slobodno izjašnjavanje videli smo da ništa ne može da utiče na ono što je slobodna volja građana, da je sudbina Crne Gore u rukama njenog naroda i da će tako biti od sada pa ubuduće", rekao nam je  Kovačević.

Na pitanje šta se to desilo u Crnoj Gori i šta je dovelo do ubedljive pobede Milatovića, Kovačević kaže da su, pored ostalih faktora, "prethodne dve godine u kojima smo na neki način uspeli da uzmemo neke poluge vlasti dovele do toga da narod slobodnije razmišlja i onda smo dobili ovakav rezultat i zasluženo je jednostavno da to dođe kroz poraz Mila Đukanovića".

"Već od sutra sve će u Crnoj Gori biti drugačije jer Mila više nema ni na jednoj poziciji vlasti", rekao nam je Kovačević.

Sadašnji gradonačelnik Nikšića uhapšen je za vreme protesta u Crnoj Gori 2019. – 2020. zbog toga što je na stepeništu Saborne crkve u Nikšiću držao srpsku trobojku.

Pre dve godine Kovačević je izabran za gradonačelnika Nikšića, a pre samo dva meseca preko društvenih mreža dobio je jezive pretnje, kada mu je sa jednog anonimnog naloga zaprećeno klanjem, a sve zbog polemike koju je imao zbog pesme "Od Glave Zete do grada Spuža".

Kovačević je sinoć uz lidera DF Andriju Mandića, predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, lidera Demokrata Aleksu Bečića stajao pored Jakova Milatovića dok se novi predsednik Crne Gore prvi put u tom svojstvu obraćao crnogorskoj javnosti i dok je prenosio javnu zahvalnost svima onima "koji su poslednjih 30 godina nosili barjak slobode u Crnoj Gori".

U juče održanom drugom izbornom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, Jakov Milatović ubedljivo je u opštini Nikšić pobedio Mila Đukanovića kome je, Nikšić, inače, rodni grad.

image