Srbija i Balkan

Zorana Mihajlović napustila naprednjake

Nakon 13 godina, zamolila sam da me izbrišu iz baze članstva SNS, rekla je bivša potpredsednica Vlade i ministarka energetike
Zorana Mihajlović napustila naprednjake© Milos Tesic/ATAImages

Bivša potpredsednica Vlade, ministarka i visoka funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović napustila je naprednjake, objavili su domaći mediji.

Mihajlović je uputila pismo SNS-u u kojem je obavestila rukovodstvo stranke da napušta partiju.

"Tačno je. Nakon 13 godina, zamolila sam da me izbrišu iz baze članstva SNS. Trudila sam se i radila najbolje što sam mogla, celog svog života, pa i ovih 13 godina. Želim svima u SNS sve najbolje", rekla je Mihajlović za N1.

Trzavice na relaciji Zorana Mihajlović – vrh SNS-a su počele pre više od godinu dana, a kulminirale su posle sastanka lidera SNS Aleksandra Vučića i bivše ministarke rudarstva i energetike. Nakon toga postalo je jasno da Mihajlović neće biti deo novog saziva u vladi.

Na oproštajnoj konferencji za medije, na kojoj je Mihajlović govorila o svom radu, poručila je da ne želi da bude pion i da su se određene stvari dešavale u prethodne dve godine, o kojima će biti vremena i prostora da se razgovara.

"Mislim da će i meni biti lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj 'džuboks' za bahaćenje i bogaćenje, a verujem i da će njima biti lakše da ne gledaju mene i moje mišljenje o njima", poručila je.

Usledio je i odgovor predsednika Srbije, koji nije štedeo reči. Rekao je da je Mihajlović "molila Boga" da ostane u vladi. Nekoliko meseci kasnije, gostujući na televiziji Pink, Vučić je poručio da Zorana Mihajlović želi da formira svoju stranku.

Podsetimo, još dok je bila članica vlade u oktobru, Zorana Mihajlović se zalagala za uvođenje sankcija Rusiji. U Novom Pazaru je izjavila da Srbija treba da razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji, imajući u vidu da se država nalazi na putu ka članstvu u EU.

Zorana Mihajlović je prošlog meseca na Fejsbuku još jednom ponovila svoj stav.

"Ako u SNS, SPS i ostalim strankama na vlasti, u čitavoj Vladi Srbiji postoji samo jedan koji glasno misli da Srbija mora da bude deo EU i uvede sankcije Rusiji, zvao se on i Rade Basta, onda smo mi u mnogo većem problemu nego što možemo da zamislimo", navela je bivša ministarka.

image