Srbija i Balkan

Koncerti Pelageje za pamćenje: Ruska muzička zvezda za Dan pobede u Beogradu

Ova devojka poreklom iz Novosibirska, sa tri godine naučila je da čita, a sa četiri je napravila prve korake na muzičkoj sceni
Koncerti Pelageje za pamćenje: Ruska muzička zvezda za Dan pobede u Beogradu© Skrivuts/Wikipedia

Najveća zvezda ruske narodne muzike Pelageja, od svoje desete godine nosi titulu "najboljeg izvođača", "ruske Edit Pjaf", a predstavljana je i kao "budućnosti svetske operske scene". Početkom maja moći će da je upoznaju novosadska i beogradska publika.

U Beogradu će nastupiti na Dan pobede 9. maja, na Trgu republike sa početkom od 19.30 časova, dok će dan kasnije, 10. maja, koncert održati i u Novom Sadu na Trgu slobode u 20 časova.

"Dan pobede je veliki istorijski dan za Ruse, s toga smo želeli da ga obeležimo i proslavimo zajedno sa srpskom braćom jednim grandioznim muzičkim spektaklom", za RT Balkan kaže organizator koncerta Vjačeslav Čarski zamenik direktor Ruskog doma u Beogradu.

Prema njegovim rečima, drago mu je što srpskoj publici mogu da predstave najkvalitetnijeg vrhunskog ruskog umetnika kakva je Pelageja.

Ova devojka poreklom iz Novosibirska, sa tri godine naučila je da čita, a sa četiri je napravila prve korake na muzičkoj sceni.

Lokalnu muzičku školu upisala je kao osmogodišnjakinja bez prijemnog ispita i bila je prvi vokal u istoriji te institucije. 

U svojoj bogatoj karijeri izdala je nekoliko albuma, održala je na stotine prestižnih takmičenja i koncerata i nosilac je mnogobrojnih nagrada.

image