Srbija i Balkan

Abazović: Nemojte se čuditi ako Milatović sutra odluči da raspusti skupštinu

Komentarišući stav Bošnjačke stranke da ne podrže zahtev za odlaganje vanrednih parlamentarnih izbora, crnogorski premijer je upozorio da bi izlazak na izbore 11. juna dao pravo novom predsedniku da raspusti skupštinu kad on to bude želeo
Abazović: Nemojte se čuditi ako Milatović sutra odluči da raspusti skupštinu© ATA Images

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović ponovo je danas upozorio da izlazak na izbore 11. juna daje pravo novom predsedniku Jakovu Milatoviću da raspusti Skupštinu kad god on to bude poželeo.

Abazović je komentarisao stav Bošnjačke stranke da ne podrže zahtev za odlaganje vanrednih parlamentarnih izbora, koje je odlazeći predsednik Milo Đukanović raspisao za 11. jun.

On je rekao da nema ingerencije da se meša u rad državnog parlamenta i da izbori moraju da budu 11. juna.

"Opet ponavljam jednu stvar kao papagaj, nemojte sutra da uskratimo novom predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da u svakom trenutku može da raspusti državni parlament. Imao povod, ili ne”, kazao je Abazovič novinarima u Vili Gorica, i dodao: "Po meni je to zaista ludilo uma, ali nema iznenađenja u Crnoj Gori, idemo na izbore i nikakav problem nije. Ja se radujem kampanji", rekao je Abazović.

Na pitanje kakvu odluku Ustavnog suda očekuje o Zakonu o predsedniku, Abazović je kazao da od tog suda realno ne očekuje ništa.

"Oni iz nekih političkih razloga čekaju da prođe vreme, vrlo neodlučni ljudi. Ostavljaju interpretaciju u javnom prostoru. Ništa od ovoga ne bi imali kao interpretaciju da imamo reakciju Ustavnog suda. Neko bi rekao odluka je na mestu, neko ne, ali svi bi se složili sa tim i išli dalje. Tako da ne očekujem ništa. Što se mene tiče, ako im je lakše da se ne sastaju, neka budu u ovom leru i u narednom periodu", kazao je Abazović, preneo je portal RTCG.

image