Srbija i Balkan

Završen drugi protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu: Saobraćaj normalizovan nakon blokade Gazele

Most Gazela i deo međunarodnog auto-puta u Beogradu bili su blokirani nešto manje od dva sata
Završen drugi protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu: Saobraćaj normalizovan nakon blokade Gazele© Танјуг/Сава Радовановић

Protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja" koji je počeo u 18 časova završen je nešto pre 21 čas, a saobraćaj na mostu Gazela koji je bio blokiran nešto manje od dva sata je profunkcionisao u smeru ka Nišu, javlja izveštač Tanjuga.

Saobraćaj je pušten iz smera Novog Beograda, a jedan broj ljudi se peške vraća ka starom delu grada. Tanjug javlja i da nisu primećeni pripadnici policije.

Na protest su došli Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, poslanik "Moramo-Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta i drugi.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" blokirali su most Gazela u oba smera i deo međunarodnog puta koji prolazi kroz Beograd na Mostarskoj petlji.

Kako javlja izveštač Tanjuga, sve je proteklo bez incidenata, a na početku kolone je razvijen transparent "Srbija protiv nasilja".

Učesnici protesta su prošetali ulicom Kneza Miloša, pored Vlade Srbije, a potom su stigli i na most Gazela koji je jedno vreme bio blokiran.

Protest su organizovali Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana.

Opozicija između ostalog zahteva da se smeni Savet REM-a, kao i da se oduzmu nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi, a na prošlom protestu kao rok za ispunjenje zahteva naveli 12. maj.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na kraju protesta se obratio okupljenima i rekao da im je "ispunjen drugi zahtev", i da će se održati sednica Skupštine Srbije. On je pozvao građane da u petak ponovo izađu na protest i da dođu ispred Skupštine.

image