Srbija i Balkan

Brnabić i Dačić osudili pretnje sa protesta dela opozicije: Zloupotreba tragedije

"Izgleda će morati mladi klinci puškama da reše sudbinu Srbije. Desiće se to što se desiti mora. Kakva protestna šetnja", poručio urednik "Tabloida" Milovan Brkić
Brnabić i Dačić osudili pretnje sa protesta dela opozicije: Zloupotreba tragedije© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je kao "posebno strašne" pretnje, psovke i pozive na nasilje glavnog i odgovornog urednika "Tabloida" Milovana Brkića, upućene tokom današnjeg protestnog skupa.

"Nakon dve nepojmljive tragedije, zločina koji su do srži potresli naše društvo, na Protestu protiv nasilja, poruka da će 'klinci puškama morati da reše sudbinu Srbije' i da predsednika Srbije Aleksandra Vučića treba 'uhvatiti i otkinuti mu glavu', uz psovke majci. Nije prvi put, ali je sada posebno strašno", napisala je Brnabić na Tviteru.

Ana Brnabić je u zgradi Vlade Srbije, ispred koje je upravo završen protest. Ulice oko Narodne skupštine su bile zatvorene tokom trajanja skupa.

Glavni i odgovorni urednik "Tabloida" Milovan Brkić, na skupu dela opozicije u centru Beograda nazvanim "Srbija protiv nasilja", kako prenose mediji, pozvao je na nasilje.

"Izgleda će morati mladi klinci puškama da reše sudbinu Srbije. Desiće se to što se desiti mora. Kakva protestna šetnja", rekao je Brkić koji je, kako navode mediji, uputio pretnje i uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dačić: Sramotan pokušaj zloupotrebe opozicije

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je protest opozicije sramotan pokušaj zloupotrebe monstruoznih ubistava i sveopšteg opredeljenja naroda i državnog rukovodstva da se izbore protiv nasilja.

"Naročito je sramotno da se i sa ovakvog skupa čuju pretnje i psovke predsedniku Aleksandru Vučiću", rekao je Dačić za Tan‌jug.

Dačić je ocenio da je to je pokazatelj da organizatore ovog skupa pokreće samo mržnja prema Vučiću i njegovoj porodici, kao i da, kako kaže, nažalost, nema nimalo obzira prema žrtvama tragedije.

image