Srbija i Balkan

Euleks povećao stepen spremnosti na severu KiM

S obzirom na ceremoniju polaganja zakletvi, saopštio je Euleks, jedinice misije su spremne su da podrže policiju takozvanog Kosova
Euleks povećao stepen spremnosti na severu KiMwww.globallookpress.com © Xinhua/Beta

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) povećala je stepen spremnosti zbog polaganja zakletvi novoizabranih gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, prenosi Tanjug.

"Euleks pomno prati dešavanja na severu 'Kosova' kroz prisustvo svoje specijalizovane policijske jedinice i rezervne policijske jedinice, kao i naših policijskih savetnika i drugog osoblja prisutnog u toj oblasti, u bliskoj koordinaciji sa policijom 'Kosova' i Kforom", navodi se u saopštenju Euleksa.

U Mitrovici se nalaze snage za brzo reagovanje sa veoma kratkim vremenom odziva, koje su u pripravnosti 24 sata dnevno.

"S obzirom na ceremoniju polaganja zakletvi, Euleks je povećao stepen spremnosti. Specijalizovana policijska jedinica i rezervna policijska jedinica, kao druga instanca za bezbednosni odgovor, spremne su da, ako se to zatraži i ako bude potrebno, podrže policiju 'Kosova' u očuvanju stabilnosti", navodi se u saopštenju Euleksa.

Danas je u Severnoj Mitrovici zakletvu položio novoizabrani gradonačenik Erden Atić, a za sada se ne zna kada će to učiniti ostali.

image