Srbija i Balkan

Državna izborna komisija Crne Gore potvrdila: 15 lista za izbore 11. juna

Rok za predaju lista istekao je 16. maja u ponoć
Državna izborna komisija Crne Gore potvrdila: 15 lista za izbore 11. juna© FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/b

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas 15 lista za parlamentarne izbore koji će biti održani 11. juna.

Na izbore će za sada izaći "Pravda za sve" Vladimir Leposavić, Pokret "Preokret", Pokret za promene, savez "Mi možemo za građansku Crnu Goru", Hrvatska građanska inicijativa (HGI), SDP Crne Gore, DPS-SD-LPCG-DUA "Zajedno", Albanski forum, Bošnjačka stranka, prenosi RTCG.

Odobrene su i liste Pokreta Evropa sad, saveza "Za budućnost Crne Gore" NSD-DNP-RP, saveza Demokratske Crne Gore i GP URA, saveza SNP-Demos, Albanske alijanse, saveza Prava Crna Gora–DHS–DSS-SCG–Pokret za Pljevlja.

Imena poslaničkih kandidata objavljena su na osnovu dokumenata kako su izvorno predata Državnoj izbornoj komisiji.

Rok za predaju lista istekao je 16. maja u ponoć, i ukupno je predato 17 lista. U međuvremenu, DIK je odbio dve liste, grupu građana "La kaza de papel" i Crnogorsku građansku akciju, prenosi Tanjug izveštaj podgoričke televizije.

Odluku o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora za 11. jun doneo je bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović 17. marta, dva dana pre prvog kruga predsedničkih izbora, a dan ranije doneo je i Ukaz o raspuštanju Skupštine Crne Gore.

Crna Gora je u martu i početkom aprila ove godine imala dva kruga predsedničkih izbora, kada je za novog predsednika Crne Gore izabran Jakov Milatović.

image