Srbija i Balkan

Ministarstvo donelo četiri preporuke za OŠ "Vladislav Ribnikar"

Republička prosvetna inspekcija počela je jutros vanredni inspekcijski nadzor nad radom škole
Ministarstvo donelo četiri preporuke za OŠ "Vladislav Ribnikar"© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

Ministarstvo prosvete donelo je četiri zaključka na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma OŠ "Vladislav Ribnikar", i u dogovoru sa savetom roditelja te ogledne škole i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih.

Kako se navodi u saopštenju, ministarstvo je dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine za sve učenike Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Ministarstvo je u saopštenju navelo sledeća četiri zaključka:

1. Svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica;

2. Nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim;

3. Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta;

4. Ministarstvo prosvete priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike osmog razreda Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koji biti prvo predstaviti roditeljima.

Podsetimo, republička prosvetna inspekcija počela je jutros vanredni inspekcijski nadzor nad radom škole, potvrđeno je iz Ministarstva prosvete Srbije.

image