Srbija i Balkan

"Pobeda Vučića u Crnoj Gori"

"Velikosrpske, proputinovske, klerofašističke, antizapadne snage preuzele vlast", ocenjuje "Danas"
"Pobeda Vučića u Crnoj Gori"© Принтскрин / "Данас"

Komentarišući rezultate lokalnih izbora održanih u 14 crnogorskih gradova i poraz DPS-a Mila Đukanovića, dnevni list "Danas" u komentaru Ivane Šundić Mihovilović za sve okrivljuje – Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu.

U tekstu se primećuje da su u Crnoj Gori "oslobodioci" slavili bez zastava države u kojoj su izbori održani; "mahom su se vijorile trobojke i zastave ekstremističkih paracrkvenih organizacija".

"Sigurno je tužno i porazno probuditi se sa saznanjem da vašu jedinu državu vode oni koji je otvoreno mrze uz pomoć onih koji tu mržnju ne smeju da pokažu otvoreno a svi zajedno su sluge SPC, najvećeg negatora postojanja Crne Gore."

U tekstu se ocenjuje je da je pokret Dritana Abazovića velikosrpski trojanski konj umetnut u procrnogorsko i građanski orijentisano biračko telo razočarano DPS-om. Sve sa ciljem da prevarom uzme tih nekoliko procenata "ne bi li velikosrpske, proputinovske, klerofašističke, antizapadne (snage) preuzele vlast".

Prema tvrdnji autorke, rezultati izbora u Crnoj Gori i pad podrške građanskim snagama posledica su dvogodišnjeg devastiranja i urušavanja "svega što karakteriše Crnu Goru – multikulturalnost, antifašističko nasleđe, orijentacija ka EU".

"Javnost u Srbiji, vođena potpuno pogrešnim uverenjima da će pad Đukanovića značiti pad Vučića, na sve moguće načine je doprinela da se formira negativan i poprilično omražen stav prema Crnoj Gori i crnogorskoj naciji. Vučić, kao pravi pobednik izbora u Crnoj Gori, ostvario je sve što je zacrtao i nastavlja", zaključuje se.

image
VV inauguration
banner