Srbija i Balkan

Poziv sa kijevskog Majdana na proteste u Beogradu: "Ništa nije slučajno"

Narodni poslanik Aleksandar Olenik istakao je da se na Majdanu "branila demokratija i evropska ideja u Ukrajini", te da se sada to isto "brani" i protestima u Beogradu
Poziv sa kijevskog Majdana na proteste u Beogradu: "Ništa nije slučajno"Getty © Photo by John Moore/Getty Images

Narodni poslanik Aleksandar Olenik uputio poziv iz Kijeva, sa Trga Majdan, na sutrašnji protest u Beogradu u organizaciji prozapadnih opozicionih stranaka nazvan "Srbija protiv nasilja".

Poziv s Majdana na protest u srpskoj prestonici Olenik je zaključio rečima: "I samo da znate, ništa nije slučajno".

Na kijevskom Trgu Majdan započela je revolucija koja je završena krvavim sukobima i pučem u Ukrajini, nakon čega je započeo pogrom ruskog stanovništva širom te zemlje.

U odgovoru na negativnu reakciju na njegov poziv, Olenik je na Tviteru istakao da se na Majdanu "branila demokratija i evropska ideja u Ukrajini", te da se isto "brani" i protestima u Beogradu.

Podsetimo, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je za RT Balkan juče upozorila da u Srbiji trenutno postoji pokušaj da se isprovociraju "za Zapad omiljene obojene revolucije".

To je, kako je dalje pojasnila, instrument za "svrgavanje neugodnih vlada", što kasnije dovodi do zamene neugodnog rukovodstva "marionetskim režimom".

image