Srbija i Balkan

Kfor sprečio maskiranog prištinskog ministra da uđe u zgradu Opštine Leposavić

Takozvana specijalna jedinica kosovske policije pokrenula je operativni plan za posetu Alijua Opštini Leposavić, koji je, kako se navodi, podrazumevao kamuflažu
Kfor sprečio maskiranog prištinskog ministra da uđe u zgradu Opštine Leposavić© FOTO TANJUG/ STR/bs

Ministar infrastrukture privremenih prištinskih institucija Ljiburn Aliju zaustavljen je danas u pokušaju da poseti zgradu Opštine u Leposaviću, gde je planirao da se sastane sa gradonačelnikom Ljuljzimom Hetemijem.

Kako prenosi Reporteri, pozivajući se na T7, komandat Kfora nije pustio Alijua da uđe u zgradu opštine kako bi izbegao moguće napetosti sa okupljenim demonstrantima, prenosti Tanjug.

Takozvana specijalna jedinica kosovske policije pokrenula je operativni plan za posetu Alijua opštini Leposavić, koji je, u načelu, podrazumevao kamuflažu ministra, ali ga je Kfor, ipak, vratio.

Vojnici američkog Kfora, koji obezbeđuju prilaz sedištu opštine, noćas su u potpunosti uklonili žilet-žicu koju su postavili pre desetak dana, kada je albanski gradonačelnik Ljuljzim Peci nasilno ušao u zgradu, uz pomoć pripadnika tzv. kosovske policije i njenih specijalaca.

Ispred sedišta te najsevernije opštine na Kosovu i Metohiji ipak je ostala metalna ograda na koju su lokalni Srbi postavili srpske zastave.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner