Srbija i Balkan

Porodice dece ubijene u "Ribnikaru" podnele tužbu protiv roditelja K. K.

Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha
Porodice dece ubijene u "Ribnikaru" podnele tužbu protiv roditelja K. K.© Milos Tesic/ATAImages

Roditelji i drugi članovi porodica žrtava masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su tužbu u odnosu na porodicu dečaka K. K. (14), koji je 3. maja počinio ovaj zločin i ubio svoje vršnjake i čuvara škole, prenosi "Kurir".

"Podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca. Tuženi su i maloletnik i majka i otac. Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku", precizirao je izvor beogradskog lista.

Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi – na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli usled smrti bliskog lica.

Viši sud u Beogradu prethodno je blokirao imovinu u vlasništvu majke dečaka K. K, dakle ona se ne može prodavati ni iznajmljivati.

Parnični postupak vodio se samo protiv majke, dok se protiv oca vodi krivični postupak u skladu s kojim su prema njemu i njegovoj imovini donošene privremene mere.

image