Srbija i Balkan

Kfor pokrenuo istragu o snimku na kojem se vide vojnici kako kupuju drogu

Iz Kfora navode da su pokrenuli istragu radi provere činjenica o ovom događaju
Kfor pokrenuo istragu o snimku na kojem se vide vojnici kako kupuju droguwww.globallookpress.com © Predrag Milosavljevic/XinHua

Mirovna misija NATO-a na Kosovu i Metohiji (Kfor) pokrenula je istragu kako bi dokazala činjenice o snimku objavljenom u medijima, na kojem je navodno prikazano kako vojnici te misije kupuju drogu, tačnije kokain.

Na snimku koji je objavio "Siri.net", narko-diler je snimio telefonom kako se susreće sa jermenskim vojnikom u bazi Kfora u blizini prištinskog aerodroma. Vojnik mu daje ulje, vojne jakne, hranu i vodu u zamenu za kokain.

Kfor je u odgovoru medijima naveo da je u vezi sa ovim tvrdnjma pokrenuo istragu radi provere činjenica, prenosi "Telegrafi".

"NATO drži svo svoje osoblje u skladu sa najvišim profesionalnim i etičkim standardima, a poštovanje vladavine prava je od najveće važnosti", dodaje se u saopštenju Kfora.

Dalje se navodi da "Kfor nastavlja da u potpunosti i nepristrasno sprovodi svoju misiju da obezbedi mirno i bezbedno okruženje za sve ljude na Kosovu, na osnovu Rezolucije SBUN 1244 iz 1999. godine".

image