Srbija i Balkan

Gašić: Akcija suzbijanja migracija se nastavlja sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen (VIDEO)

Od sinoć u Somboru više neće biti migranata, makar ne u takvom broju. Građani Sombora moraju da znaju da je uz pomoć određenih lokalnih struktura odavde bila polazna tačka ka Subotici, Horgošu i ostalim mestima gde su ih čekali krijumčari, poručio je ministar Gašić
Gašić: Akcija suzbijanja migracija se nastavlja sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen (VIDEO)© FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je sinoć Sombor i poručio da se akcija MUP-a Republike Srbije u vezi sa suzbijanjem iregularnih migracija nastavlja sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen.

"Juče ujutru u 3.30 časova, jedinice Žandarmerije, JZO, SAJ i Policijske uprave u Somboru imale su opsežnu akciju u kojoj su, u poslepodnevnim satima, dislocirale 1.102 migranta. Od sinoć u Somboru više neće biti migranata, makar ne u takvom broju, i u narednom periodu gledaćemo da sve one koje zateknemo na opštini Sombor istog trenutka dislociramo. Građani Sombora moraju da znaju da je uz pomoć određenih lokalnih struktura odavde bila polazna tačka ka Subotici, Horgošu i ostalim mestima gde su ih čekali krijumčari", naglasio je ministar Gašić.

Dodao je i da je u akciji uhapšeno 18 lica koja će biti procesuirana i koja su jedni od organizatora organizovane kriminalne grupe koja se bavila prebacivanjem migranata prema Mađarskoj, saopšteno je iz MUP-a.

"Akcija MUP-a Republike Srbije se nastavlja i nećemo stati dok zadnji krijumčar sa naše teritorije, ma gde to bilo, širom Srbije, ne bude uhapšen. U narednim danima MUP će nastaviti rad po svim hostelima, sobama na dan koje se izdaju, i taksistima koji su do danas bili logistika svima njima u dovoženju hrane, prevoženju do Subotice, ili nekih drugih destinacija i sa njima ćemo i u narednom periodu imati ozbiljan rad", poručio je ministar.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio je ministru Gašiću, MUP-u, kao i načelniku Policijske uprave u Somboru na opsežnoj akciji i istakao da je glavni cilj da stanovnici mogu bezbedno da šetaju i da će i u narednom periodu učiniti sve kako bi migranata bilo što manje.

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata, koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara, a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.

Od početka akcije, detaljnim pregledom terena više stotina policijskih službenika pronašli su 29 automatskih pušaka i 10 pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike.

image