Srbija i Balkan

Vučić: Hvala Azerbejdžanu što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije

Vučić je sa Babajevim razgovarao o daljem intenzivnom radu na jačanju saradnje u svim oblastima od obostranog značaja, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima presednika Srbije
Vučić: Hvala Azerbejdžanu što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je ministru rada i socijalne zaštite Azerbejdžana Sahilu Babajevu na principijelnom stavu te zemlje po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i izrazio opredeljenje za razvoj ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.

Vučić je sa Babajevim razgovarao o daljem intenzivnom radu na jačanju saradnje u svim oblastima od obostranog značaja, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima presednika Srbije.

"Odnosi Srbije i Azerbejdžana su na visokom nivou i utemeljeni na prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i privrženosti poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava", naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić je posebno zahvalan zbog principijelnog stava Azerbejdžana o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a čiji stav, kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, ostaje nepromenjen.

Kako je dalje naveo Vučić, Srbija je opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.

Vučić je naglasio da se raduje skorom susretu sa predsednikom Ilhamom Alijevim, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska.

image