Srbija i Balkan

Dodik: Ko je god za jedinstvo srpskog naroda, neka ne glasa za "Srbiju protiv nasilja"

Izbori u Srbiji održaće se u nedelju 17. decembra
Dodik: Ko je god za jedinstvo srpskog naroda, neka ne glasa za "Srbiju protiv nasilja"© ATA Images

Za Republiku Srpsku je najvažnije da Srbija ostane snažna, a da bi ostala snažna ne sme pasti u ruke autošovinista, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Gledam ovu listu 'Srbija protiv nasilja', šta to znači, da oni koji nisu na toj listi su za nasilje?! Ja na toj listi vidim mnoge koji misle da je Republika Srpska eksces, da ne treba da postoji! Oni nama nisu politički protivnici, oni su nama neprijatelji", izjavio je Dodik, pa dodao:

"Možete misliti šta bi bilo sa nama da takvi ljudi dođu na vlast! Žive u krugu dvojke i oni kažu da je u Srebrenici bio genocid?! Ko god da drži do jedinstva srpskog naroda, nemojte glasati za tu listu! Oni su patološki protiv srpskog naroda, oni bi sutra otkačili Republiku Srpsku, KiM, a kad bi im neko tražio Vojvodinu i Sandžak, dali bi i to!"

Izbori u Srbiji održaće se u nedelju 17. decembra. Republička izborna komisija je saopštila je juče da ukupan broj birača na predstojećim izborima iznosi 6.500.165.

Pošto će lokalni izbori biti održani istog dana kada i parlamentarni, Zakonom o lokalnim izborima predviđeno je da se glasa na istim biračkim mestima, a glasanje sprovode isti birački odbori.

image