Srbija i Balkan

Mesečni specijal podkasta "Lokomotiva": Izbori u Srbiji između (anti)politike i emotivnih ucena

U specijalnom "Džem sešъn" izdanju podkasta "Lokomotiva" autori Tiosav Purić, Andrea Jovanović, Darko Delić i Marko Nikolić razgovarali su o događajima koji su obeležili mesec novembar
Mesečni specijal podkasta "Lokomotiva": Izbori u Srbiji između (anti)politike i emotivnih ucena

Na tačno godinu dana od početka emitovanja podkasta "Lokomotiva", Jutjub cenzori odlučili su da donesu odluku o ukidanju kanala, dok je novembar mesec u Srbiji obeležio početak političke kampanje pred parlamentarne, beogradske i lokalne izbore koji će se održati u 65 gradova i opština koji su zakazani za 17. decembar. Autori su razgovarali o tome kako su pojedini politički i vanpolitički akteri iskoristili emotivnu ucenu i izabrani put antipolitičke borbe.

Može li kolektivni Zapad da opstane bez cenzure, šta smo videlu u početnoj fazi političke kampanje u Srbiji, koja je glavna tema kampanje, ko i zašto poredi Srbiju sa "zverinjakom", kada će se završiti sukob Izraela i Palestine, kako je protekla poseta predsednika Kine Sjedinjenim Državama, kao i šta čeka Argentinu nakon dolaska Havijera Mileja na mesto predsednika - saznajte u novoj - specijal epizodi podkasta "Lokomotiva".

image