Srbija i Balkan

Euleks: Podneta krivična prijava zbog provaljivanja u crkvu kod Podujeva

Iz Euleksa tvrde da tzv. Kosovska policija ne može da odbije ni jednu podnetu prijavu ali su ipak potvrdili da je prijavu prihvatilo tužilaštvo
Euleks: Podneta krivična prijava zbog provaljivanja u crkvu kod Podujeva© Епархија рашко-призренска

Krivična prijava za provalu u hram svetog Arhangela Mihaila u selu Rakitnica kod Podujeva podneta je tužilaštvu, naveli su iz Euleksa za "Kosovo onlajn".

Istakli su da, "u skladu sa svojim snažnim mandatom za praćenje, Euleks prati ovaj slučaj".

Eparhija raško-prizrenska se još 6. decembra oglasila saopštenjem u kojem su rekli da je krivična prijava od strane Eparhije policiji "odbijena u dva navrata, 1. i 5. decembra, kada je Eparhija ponovo pokušala preko svoga advokata da podnese krivičnu prijavu policiji u prisustvu Euleks monitoring tima".

Na pitanje da li je moguće za Kosovsku policiju da odbije krivičnu prijavu iz Euleksa su odgovroli da "sa pravne tačke gledišta, Kosovska policija ne može da odbije nijednu podnetu krivičnu prijavu. Međutim, potvrđeno je da je krivična prijava podneta tužilaštvu".

Podsetimo, u hram svetog Arhangela Mihaila u selu Rakitnica kod Podujeva, 28. novembra je provalila grupa ljudi na čelu sa samozvanim sveštenikom Nikolom Džufkom, građaninom Albanije.

U istom hramu, 6. decembra održana je liturgija koju je sa blagoslovom episkopa raško-prizrenskog Teodosija služio iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava uz sasluženje nadležnog paroha protojereja Staniše Arsića.

image