Srbija i Balkan

Vučić o dojavama o bombama: Neće biti odlaganja izbora, biće hapšenja u Srbiji i drugim zemljama

Uhvatili smo mrežu onih koji su pravili dojave o lažnim bombama, sutra ili prekosutra biće završena akcija, više lica biće uhapšeno u Srbiji, a i po mnogim zemljama u Evropi, to je deo psihološkog rata protiv jedne zemlje, poručuje predsednik Srbije
Vučić o dojavama o bombama: Neće biti odlaganja izbora, biće hapšenja u Srbiji i drugim zemljama© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na TV Prva da neće biti prekida ili produžavanja glasanja ako bude dojava o bombama.

"Neće biti nikakvog prekida glasanja, obezbedićemo sigurnost za sve ljude. Glasanje će trajati od 7.00 ujutru do osam uveče, prebrojavanje će biti u skladu sa zakonom", rekao je Vučić. "Rezultat će biti onakav kako građani Srbije budu rekli. Čestitaćemo još u 10 uveče ako izgubimo izbore u Beogradu", dodao je.

Vučić je rekao i da je uhvaćena mreža ljudi koji su lažno pretili bombama i da je to deo psihološkog rata protiv jedne zemlje.

"Mi smo uhvatili mrežu onih koji su najčešće pravili dojave o lažnim bombama. Sutra ili preksutra će biti okončana akcija uz pomoć stranih zemalja. Deo lica je pod prismotrom i biće privedeni. Neki su odavde, neki nisu. Biće hapšenja u mnogim zemljama Evrope zbog toga", rekao je Vučić.

Proteklih dana učestale su lažne dojave o bombama u školama koja su česta glasačka mesta.

image