Srbija i Balkan

RT Balkan saznaje: Masovno trovanje radnika u Aleksincu

Svi radnici iz fabrike su evakuisani, a ekipe Sektora za vanredne situacije iz Aleksinca i Niša obavile su pretragu fabrike, saopštila je Policijska uprava u Nišu
RT Balkan saznaje: Masovno trovanje radnika u Aleksincu© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

U aleksinačkoj fabrici "Magna", kanadske kompanije koja proizvodi presvlake za automobilska sedišta, večeras se od isparenja lepka otrovalo tridesedak radnika, nezvanično saznaje RT Balkan.

Načelnik Hitne službe Doma zdravlja u tom gradu, dr Nenad Marković, rekao je da tri osobe imaju teška trovanja.

Povređeni su upućeni u niški Klinički centar, a desetak osoba se sa laškim tegobama trenutno nalaze u Hitnoj službi gde su primili terapiju.

"Evo i ja sam u sanitetu, idemo ka Nišu", kazao je on, a kako su preneli pojedini beogradski mediji, svi radnici su se otrovali od isparenja lepka dok su postavljali tepih.

Policijska uprava u Nišu saopštila je da su svi radnici iz aleksinačke fabrike evakuisani.

"U fabrici 'Magna' u Aleksincu oko 20 časova došlo je do trovanja radnika, a prema prvim informacijama 35 radnika se javilo u Dom zdravlja sa simptomima trovanja i mučninom", saopštio je PU Niš.

Kako se navodi, svi radnici iz fabrike su evakuisani, a ekipe Sektora za vanredne situacije iz Aleksinca i Niša obavile su pretragu fabrike. Takođe su usmeravali lica da bezbedno napuste objekat i nastaviće zajedno sa pripadnicima PU u Nišu da dežuraju u krugu fabrike, dodaje se u saopštenju, preneo je Tanjug.

image
VV inauguration
banner