Srbija i Balkan

Uklonjen ćirilični naziv "Komercijalne banke" u Kosovskoj Mitrovici

Po nezvaničnim saznanjima tog portala, "NLB Komercijalna banka" obustaviće rad na KiM 31. januara.
Uklonjen ćirilični naziv "Komercijalne banke" u Kosovskoj Mitrovici© Printscreen/Komercijalna banka

Sa zgrade ekspoziture "NLB Komercijalne banke" u Kosovskoj Mitrovici, koja godinama posluje na severu pokrajine, juče je uklonjen njen znak, što znači da se prištinska vlast definitivno priprema za uvođenje evra kao jedine valute.

Znak s ćiriličnim natpisom "Komercijalna banka", dugačak nekoliko metara, sklonjen je u kasnim popodnevnim satima, prenosi Kossev.

Po nezvaničnim saznanjima tog portala, "NLB Komercijalna banka" obustaviće rad na KiM 31. januara.

Mediji su krajem decembra pisali da su navodno zaposleni filijale te banke u Kosovskoj Mitrovici dobili obaveštenje svoje centrale u Beogradu da je Izvršni odbor banke doneo odluku o zatvaranju filijale i svih devet ekspozitura te banke na KiM.

Usledili su izveštaji da je više korisnika banke na KiM dobilo elektronskom poštom obaveštenje o navodnom zatvaranju ekspozitura 31. januara.

Korisnici iz Zvečana i Kosovske Mitrovice dobili su obaveštenje da će biti prebačeni u ekspozituru u Raški. Identično obaveštenje stiglo je korisnicima iz Kosovske Mitrovice i Gračanice - pisao je krajem decembra Radio Kontakt Plus.

Kossev piše da na sajtu te banke nema informacija o zatvaranju ekspozitura na KiM, ali navodi da je beogradski list "Politika" o tome pisao uoči Nove godine, pozivajući se na potvrdu Narodne banke Srbije.

Datum navodnog obustavljanja rada te banke poklapa se sa najavljenim početkom primene Uredbe Centralne banke Kosova kojom se određuje da je evro jedina dozvoljena valuta na tzv. Kosovu, ukazuje Kossev.

image