Srbija i Balkan

Guverner CBK: Srbi na KiM mogu da primaju isplate, ali samo u evrima

On je dodao da "nikome nije zabranjeno da prima sredstva, nikome nije zabranjeno da drži dinare u džepu, nikome nije zabranjeno da konvertuje", ali da je u "pravnom sistemu Kosova, evro jedino sredstvo plaćanja"
Guverner CBK: Srbi na KiM mogu da primaju isplate, ali samo u evrimawww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Guverner Centralne banke tzv. Kosova (CBK) Ahmet Ismailji izjavio je danas da Srbi na KiM mogu da primaju pomoć i uplate iz centralne Srbije, ali da one moraju biti sprovedene "službenim i legalnim putem" i u evrima.

On tvrdi da uredba o zabrani dinara nema veze sa određenom populacijom, i dodao da će "vreme pokazati" da će i Srbi na KiM biti oni koji će imati koristi od te odluke, prenela je "Ekonomija onlajn".

"Uveravam vas da će ti građani kada otvore bankovne račune, kada budu u finansijskom sistemu, imati koristi, i biti ravnopravni učesnici", rekao je Ismailji.

On je dodao da "nikome nije zabranjeno da prima sredstva, nikome nije zabranjeno da drži dinare u džepu, nikome nije zabranjeno da konvertuje", ali da je u "pravnom sistemu Kosova, evro jedino sredstvo plaćanja".

"Zainteresovani smo da Srbi prihvate bilo kakvu pomoć od Srbije, ali legalnim, transparentnim kanalima'', rekao je guverner centralne banke tzv. Kosova.

image