Srbija i Balkan

Sramna odluka gradonačelnika Leposavića: 5.000 korisnika MTS-a bez signala; Sledi krivična prijava

Ljuljzim Hetemi je sprečio da radnici MTS-a otklone kvar sa opštinske zgrade, a iz kompanije najavljuju da će pokrenuti žalbeni proces kod regulatora za elektronski saobraćaj
Sramna odluka gradonačelnika Leposavića: 5.000 korisnika MTS-a bez signala; Sledi krivična prijava© Ferdi Limani/Getty Images

Zaposleni u MTS-u pokušali su danas da izađu na krov zgrade Opštine Leposavić kako bi otklonili smetnju i osposobili mobilnu telefoniju u tom delu teritorije, ali im predsednik Opštine Leposavić to nije dopustio, uz napomenu da MTS može samo "trajno da skloni opremu sa njegove zgrade", iako kompanija za radove poseduje sve moguće dozvole.

Usled radova koji su izvođeni na krovu zgrade Opštine Leposavić, oko podneva došlo je do prekida vazdušnog RR linka za mobilne bazne stanice KOM Lešak i bazne stanice Jošanica, koje pokrivaju mobilnim signalom naselja Lešak, deo Leposavića, selo Jošanica, kao i veći deo magistralnog puta na relaciji Administrativni prelaz – Leposavić – Sočanica.

Ipak, predsednik Opštine Leposavić Ljuljzim Hetemi nije dozvolio da zaposleni MTS-a izađu na krov zgrade, a dva puta je spominjao da su radove na krovu zgrade izvodili zaposleni drugog prištinskog operatera mobilne telefonije – "Vala".

Lučić: Krivična prijava protiv Hetemija

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić je izjavio da će ta kompanija protiv  Hetemija podneti krivičnu prijavu zbog nasilnog prekida signala radio linka za repetitor MTS-a u Lešku.

"Kurtijev partijski kolega, izvesni gospodin Ljuljzim Hetemi, grubo je prekršio Briselski sporazum, kao i sve lokalne zakone i standarde poslovanja kompanija u Evropi, i najtežom zloupotrebom službenog položaja nasilno prekinuo signal radio linka za nas repetitor u Lešku i time ostavio mnogobrojne građane bez signala mobilne telefonije, uprkos tome što naša kćerka kompanija MTS d.o.o  poseduje sve neophodne dozvole", rekao je Lučić.

On je dodao da će "Telekom Srbija" o ovom slučaju "momentalno obavestiti međunarodnu zajednicu, sve strane ambasade i podneti krivičnu prijavu protiv gorepomenutog", nadajući se da će "što pre biti priveden licu pravde i odgovarati za svoje postupke".

"Ono što bih poručio našim korisnicima i građanima Leška jeste da ne brinu i da ćemo u najkraćem mogućem roku, omogućiti puštanje signala mobilne telefonije putem alternativnih tehničkih rešenja i time im obezbediti uslove za normalnu komunikaciju", istakao je Lučić.

Prema saznanjima "Kosovoonlajn", odlukom gradonačelnika Leposavića oko 5.000 korisnika MTS-a na krajnjem severu Kosova ostalo je bez signala, iako MTS ima kosovsku dozvolu za radove, kao i ugovor sa opštinom Leposavić za baznu stanicu na zgradi opštine.

image