Srbija i Balkan

Delegacija Srba sa KiM u Briselu sa Lajčakom o izazovima srpske zajednice

Delegacija Srba sa Kosova i Metohije ima sastanke sa Miroslavom Lajčakom, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima Evropske komisije i država članica, kao i sa drugim zvaničnicima
Delegacija Srba sa KiM u Briselu sa Lajčakom o izazovima srpske zajedniceGetty © Michele Spatari/NurPhoto

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić je saopštio da članovi Radne grupe i delegacija Srba sa Kosova i Metohije borave u Briselu, kako bi zvaničnike EU upoznali izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica u Pokrajini.

Mijačić je naveo da delegacija trenutno boravi u radnoj poseti Briselu gde ima sastanke sa Miroslavom Lajčakom, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima Evropske komisije i država članica, kao i sa drugim zvaničnicima.

"Srvha posete je upoznavanje zvaničnika u Briselu sa trenutnim izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, kao i perspektive dijaloga o normalizaciji", napisao je Mijačić na platformi Iks.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je nakon sastanka sa srpskom delegacijom objavio na mreži Iks da je "uvek zadovoljstvo razgovarati o aktuelnim dešavanjima u dijalogu  Beograda i Prištine i njegovim efektima na srpsku zajednicu na 'Kosovu'"

image