Srbija i Balkan

Šapić: Obustavljeni razgovori s Jerkovićem, Nestorović ostaje jedini sa kojim pregovaramo o vlasti

Nakon raskola u grupi "Mi – Glas iz naroda", Šapić kaže da će Srpska napredna stranka nastaviti da pregovara o pravljenju vlasti isključivo sa Branimirom Nestorovićem
Šapić: Obustavljeni razgovori s Jerkovićem, Nestorović ostaje jedini sa kojim pregovaramo o vlasti© TANJUG/ BEOINFO/ Miodrag Todorović

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da Branimir Nestorović ostaje jedini sa kim će se pregovarati o pravljenju nove gradske vlasti u ime liste "Mi - Glas iz naroda".

"Mislim da u okviru njihove grupe on ima najveći legitimitet i on će za nas ostati neko s kim ćemo mi razgovarati do kraja, ove druge ljude ja ne znam", rekao je Šapić na TV Insajder.

Dodao je da je Nestorović govorio u ime čitave te liste i da je najlegitimniji jer je zahvaljujući njemu taj pokret dobio toliki broj glasova.

Do juče je – kazao je – uslov bio da u vladajuću većinu uđe ceo pokret "Mi – Glas iz naroda", ali da je "to bilo do juče".

"Nestorović je govorio u ime svih. To što oni sad više njega ne priznaju, mi u to ne ulazimo, za nas ostaje Nestorović, a ako on kaže: 'Ne', idemo na nove izbore", rekao je Šapić.

Ukoliko ne bude formirana većina do 1. marta, izbori će morati da budu ponovljeni oko 20. maja za Skupštinu grada Beograda, dok izbori za beogradske opštine i lokalni izbori ne mogu da budu pre juna.

"Tako zakon kaže. To je izlazak na izbore dva puta. Moramo da budemo svesni koliko je to novca, vremena, zastoja. I videćemo, možda opet dođemo u istu ovu situaciju da ne možemo da formiramo većinu, pa će morati da se donesu neke odluke", rekao je Šapić za televiziju Hepi.

Naveo je da su obustavljeni razgovori sa nosiocem beogradske liste "Mi – Glas iz naroda" Aleksandrom Jerkovićem, koji je bio spreman na pregovore oko formiranja većine, jer je SNS "želeo da podigne lestvicu legitimiteta".

"Nećemo da napravimo vlast, kako je Vučić rekao, delimično legitimnu. Ja mogu čak da kažem i potpuno legitimnu, jer Jerković ima svoj pokret. Nismo mi odlučivali kako će da se zove njihova lista i da će on biti kandidat za gradonačelnika, nego oni", naveo je Šapić.

image