Srbija i Balkan

Borko Stefanović iz Pariza: Međunarodna istraga o izborima u Srbiji počela i sprovodi se višestruko

Delegacija prozapadne opozicije iz Srbije nalazi se u Parizu gde su došli nakon posete Briselu, a odakle će se uputiti u Berlin
Borko Stefanović iz Pariza: Međunarodna istraga o izborima u Srbiji počela i sprovodi se višestruko© Zorana Mandic/ATAImages

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je da je međunarodna istraga izbora održanih 17. decembra u Srbiji počela.

"Uprkos ovim smešnom, bezuspešnom ali opasnom pokušaju spina vlast, a pre svega od strane premijerke i samog predsednika, istraga posledica onoga što se desilo na izborima 17. decembra u Srbiji je počela, ona se odvija, ona se sprovodi višestruko, i kroz OEBS i kroz Savet Evrope", rekao je Stefanović za N1.

Stefanović se sa delegacijom prozapadne srpske opozicije nalazi u Parizu, gde su došli nakon posete Briselu, a odakle će se uputiti u Berlin.

Kako je naveo, na sastancima u Francuskoj utvrđena je neophodnost da vlast u Srbiji ispuni sve preporuke OEBS-a koje je trebalo da ispuni još pre godinu i po dana.

"U tom smislu ne postoji mogućnost da Srbija ima demokratske i slobodne izbore u skladu sa evropskim standardima bilo kada, dakle to je važno ispuniti pre prvih sledećih izbora", rekao je Stefanović.

Sada kada se izveštaj dogodio, i kada je, kako je rekao, u potpunosti stoprocentno potvrdio neregularnosti izbora, potpredsednik SSP-a smatra da suštinski ne postoji nikakav politički organ i logistički izgovor za nesprovođenje istrage.

"Sada je samo pitanje u kom obimu, u kom formatu, i u kom mandatu će se to desiti, ali desiće se", uveren je Stefanović.

image