Srbija i Balkan

Šapić: Ne vršim pritisak na Vučića da se formira vlast u Beogradu, sve će biti gotovo do 3. marta

Beograd neophodna i legalna i legitimna i stabilna vlast koja će da podrži sve izazove pred kojima se Srbija bude našla, rekao je ranije predsednik privremenog organa Beograda
Šapić: Ne vršim pritisak na Vučića da se formira vlast u Beogradu, sve će biti gotovo do 3. marta© TANJUG/ BEOINFO/ Miodrag Todorović/

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da nije među onima iz Srpske napredne stranke koji vrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira većina u Beogradu, te da će odluka biti doneta do 3. marta.

Prema rečima predsednika privremenog organa Beograda, to je zakonski rok za formiranje gradske vlasti.

Šapić je takođe najavio da će sve dodatne informacije u vezi sa formiranjem vlasti u Beogradu dati sutra na konferenciji za novinare ispred Starog dvora u 09.45 časova uoči nastavka konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda koja je zakazana za 10 časova.

Šapić je ranije, pred početak konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda koja je bila zakazana za 19. februar, izjavio da će se, ukoliko u narednih deset dana ne dođe do jedinstvenog stava na izbornoj listi "Alaksandar Jerković - Mi glas iz naroda" ići na nove izbore.

"Ukoliko za ovih desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava izborne liste 'Aleksandar Jerković - Mi glas iz naroda', da idemo na nove izbore, baš zbog toga što mislimo da je Beograd neophodna i legalna i legitimna i stabilna vlast koja će da podrži sve izazove pred kojima se Srbija bude našla", poručio je ranije Šapić.

image