Srbija i Balkan

RT Balkan istražuje: Da li je sekta umešana u smrt mladog bračnog para iz Novog Sada

Dimitrije Pastuović naglašava da bi država trebalo da se obračuna sa raznim propagandistima, filozofima i javnim ličnostima koji u medijima promovišu zagrobni život, plejade, kosmogoniju ili paganizam
RT Balkan istražuje: Da li je sekta umešana u smrt mladog bračnog para iz Novog Sada© Andia/Universal Images Group via Getty Images

Ima razloga za sumnju da su otac L.P.S (25) i majka M.P.S. (23), koji su u petak izvršili samoubistvo u Novom Sadu, bili članovi sekte - "Templ of Set" koja je u Srbiji i Hrvatskoj poznata pod imenom "Deveti krug sotone", upozorava za RT Balkan sektolog Dimitrije Pastuović. 

Ovaj mladi bračni par skočio je sa 17. sprata zgrade u Novom Sadu, a u subotu su u Petrovaradinu otkrivena nepomična tela njihovih sinova koji su imali jednu i tri godine. Decu su, kako se sumnja, roditelji otrovali pesticidom pre nego što su skočili sa solitera.

Pastuović objašnjava za RT Balkan da članovi pomenute sekte "Deveti krug sotone" teže "zagrobnom, večnom i lepšem životu" i da svi detalji iz ove tragedije bude sumnju da je mladi bračni par bio deo baš ovog kulta.

"Set je egipatsko božanstvo koje je pandan satani, a Danteov 'Deveti krug pakla' objašnjava rasprostranjeni naziv sekte. Ako su stvarno bili članovi ove sekte, što ne može da se garantuje, onda su oni težili zagrobnom, večnom i lepšem životu", navodi naš sagovornik.

Egipatski motivi i crteži sa simbolima koji uzdižu zagrobni život koji su pronađeni u kući u kojoj je ova porodica stanovala, zidovi ofarbani u crno, trajno neraščišćeni porodični odnosi i izolovanost, mogu da ukažu na satanizam, magijsko delovanje i okultizam.

Nekadašnji prijatelj tragično stradalog L.P.S, naveo je da je nesrećni muškarac svirao u metal bendu, a kada je imao probleme odbijao je ponuđenu pomoć navodeći da "ga sekta štiti".

"Deveti krug sotone" je kult koji promovišu pripadnici svetske elite, pop kulture i svetskog šou-biznisa. 

Pripadnici ove sekte koriste psihoaktivne supstance, primorani su na ćutanje i odsustvo kontakta sa spoljnim svetom, a život u zajednici nije im najvažniji. 

Kada je u pitanju ovaj slučaj, Pastuović kaže da treba isključiti sektu "Familija ljubavi" koja je delovala u Novom Sadu na koju se, takođe, sumnjalo.

"'Familiju ljubavi' osnovao je Dejvid Mozes Berg i ona se zasniva na seksualnoj eksploataciji i ubeđenju da se seksom puni energija i dostižu moći pojedinca. To se postiže orgijama, bludom, incestom i nemoralom svih oblika. Za razliku od orgija gde su otvorenost i komunikativnost poželjni, u 'Devetom krugu sotone' to nije slučaj", kaže ovaj sektolog i objašnjava da je on na čelu sa svojim timom tu sektu razotkrio i rasturio. 

Dimitrije Pastuović naglašava da bi država trebalo da se obračuna sa raznim propagandistima, filozofima i javnim ličnostima koji medijski promovišu zagrobni život, plejade, kosmogonije i paganizam, praveći "kuršlus u glavama povodljivih ljudi".

Kada je u pitanju tragedija kakvu Srbija ne pamti, za sada je poznato da bračni par nije poreklom iz Novog Sada i da nije živeo u soliteru sa kojeg su skočili držeći se za ruke. Imena dece, koja su mitološka, navodno takođe ukazuju na vezu sa sektom.

Oni su, u noći 2. marta, liftom stigli na 16. sprat, potom su razbili staklo i obili vrata na krovu, kako bi skočili sa 17. sprata zgrade u novosadskom naselju Liman 2.

Sutradan su pronađena tela njihovih sinova (1) i (3) u iznajmljenoj kući u Ulici Tome Maretića u Petrovaradinu. Dečja tela bila su pokrivena čaršafom, a Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

Uzrok smrti se utvrđuje, a mediji navode da je u pitanju trovanje pesticidom - fungicidom za prskanje vinove loze, odnosno za suzbijanje rasta i uništavanje gljivica.

image