Srbija i Balkan

Pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" produžen za još 60 dana

Pritvor V. K. je produžen zbog sumnje da bi u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo
Pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" produžen za još 60 dana© Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor za još do 60 dana V. K, ocu dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara škole.

Pritvor V. K. je produžen zbog sumnje da bi u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i s obzirom na to da se osnovano sumnja da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz suda.

V. K. je optužnicom na teret stavljeno teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, dok je majci dečaka M. K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovom postupku suđenje je počelo, ali je sudija odlučio da na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ono bude zatvoreno za javnost.

image