Srbija i Balkan

Šapić: SPS i Zavetnici spremni na razgovor sa SNS povodom novih beogradskih izbora

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda je naveo i da je njegova želja da se na izbore izađe u što kraćem roku, ali da za raspisivanje izbora mora da se sačeka da bude izabran predsednik Skupštine Srbije, koji po zakonu može da ih raspiše
Šapić: SPS i Zavetnici spremni na razgovor sa SNS povodom novih beogradskih izbora© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Akteri na političkoj sceni Srbije prepoznali su važnost održavanja novih beogradskih izbora i važnost ukrupnjavanja, a na saradnju sa SNS spremnost su izrazili SPS i Zavetnici, kao i udruženja koja se do sada nisu politički deklarisala, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić.

Na novinarsko pitanje da li su počeli pregovori o osnivanju velikog pokreta, on je istakao da se o tome nije konkretno razgovaralo, jer izbori još nisu raspisani.

"Konkretni pregovori sa SPS nisu počeli, ali svi su iskazali spremnost za njih", rekao je Šapić.

Šapić je naveo i da je njegova želja da se na izbore izađe u što kraćem roku, ali da za raspisivanje izbora mora da se sačeka da bude izabran predsednik Skupštine Srbije, koji po zakonu mora da ih raspiše.

Govoreći o izjavama predstavnika opozicije da možda neće izaći na te izbore, Šapić je ocenio da se "opozicija nećka oko izlaska na izbore, jer im ne odgovara datum".

Dodao je da u slučaju da opozicija ne želi da izađe na nove izbore, ne bi bilo potrebe da se stvara zajednički blok.

"Vidimo da sad kažu da neće izlaziti na izbore, ne odgovara im datum. Ne znam šta da vam kažem. Mislim, ako ne budu izašli na izbore što bismo pravili blok? Zaista nisam razgovarao ni sa kim, ali ako ne budu hteli da izađu na izbore, znači da će svaka stranka za sebe, pretpostavljam", naveo je Aleksandar Šapić prilikom obilaska radova na produžetku Bulevara Zorana Đinđića i spajanju sa kružnim tokom u Ulici Vladimira Popovića.

Primetio je da teme na ovim izborima neće biti lokalnog tipa, iako bi on "najviše voleo da budu".

image