Srbija i Balkan

Advokat predsednika Srpske: Ročište protiv Dodika i Lukića bilo je simulacija suđenja

Svedoci su bili nepotrebni, jer odbrana nije osporavala dokaze koji su predočavani saslušanjem jednog svedoka, kaže advokat Milorada Dodika
Advokat predsednika Srpske: Ročište protiv Dodika i Lukića bilo je simulacija suđenja© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Nije bilo osnova za razdvajanje predmeta protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića i jedino rešenje je bilo da se postupci spoje, rekao je u Jutarnjem programu advokat predsednika Republike Srpske Goran Bubić. 

Kako je dodao, to je bila i jedina ispravna odluka suda.

"Jučerašnje ročište, na koje su pozvana četiri svedoka, samo je simulacija suđenja. Svedoci su bili nepotrebni, jer odbrana nije osporavala dokaze koji su predočavani saslušanjem jednog svedoka. Reč je o dokazima koji su objavljeni u Službenom glasniku, te ih praktično nije ni trebalo posebno dostavljati", rekao je Bubić.

Podsetio je da je juče u svojstvu svedoka saslušan inspektor SIPA, koji je i sam potvrdio da je to bilo jedno neuobičajeno ubrzanje postupka.

"Sudski proces protiv Dodika i Lukića je pravno otrovan, i juče je u Sudu BiH viđena nespremnost i brzopletost Tužilaštva da što pre okonča krivični postupak koji nema pravno utemeljenje", poručio je Bubić.

On smatra da ceo proces pokazuje da tužilaštvo nema ništa u optužnici i da samo želi da napravi farsu.

U Sudu BiH juče je održano ročište u predmetu protiv Dodika i Lukića, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Nakon razdvajanja u februaru, predmet je ponovo spojen.

image