Srbija i Balkan

Predstavnici Srpske liste sa ambasadorom Švedske: Kurti radi sve na štetu Srba

Analizirana je trenutna političko bezbednosna situacija, a posebno je istaknuto da odluka o dinaru pogađa svakog Srbina na ovim prostorima, saopšteno je iz Srpske liste
Predstavnici Srpske liste sa ambasadorom Švedske: Kurti radi sve na štetu Srba© TANJUG/ SRPSKA LISTA

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima je danas razgovarao sa ambasadorom Švedske u Prištini Jonasom Vesterlunda o problemima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku je analizirana trenutna političko bezbednosna situacija, sa posebnim osvrtom na institucionalnu represiju koju nad srpskim narodom sprovodi režim u Prištini, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Elek se zahvalio Vesterlundu na poseti i interesovanju za probleme srpskog naroda i tom prilikom izrazio naše očekivanje da će međunarodna zajednica preduzeti konkretne korake kako bi se sprečio egzodus srpskog naroda, a jednostrane odluke režima u Prištini stavile van snage.

Kako se navodi, posebno je istaknuto da odluka o dinaru pogađa svakog Srbina na ovim prostorima i da ona nema ekonomsku već političku pozadinu sa ciljem ugrožavanja opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Celoj međunarodnoj zajednici mora da bude kristalno jasno da Kurti radi sve na štetu Srba i nema nameru da poštuje postignute sporazume ili prava srpskog naroda", ističe se u saopštenju.

image