Srbija i Balkan

Četvrti dan potrage za malom Dankom: Pretraženi tunel i podzemni kanali u Banjskom Polju

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep
Četvrti dan potrage za malom Dankom: Pretraženi tunel i podzemni kanali u Banjskom PoljuGetty © TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u četvrti dan.

Policija je i tokom noći dežurala kod kuće odakle je devojčica nestala. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sinoć je bio u Boru, kako bi obišao pripadnike MUP koji rade na terenu u potrazi za nestalom devojčicom, kao i danas tokom dana.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine je, na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže Tik Tok objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sarajevski portal "Avaz" je ranije sinoć objavio da su istražitelji Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke i koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra za otkrivanje tih informacija.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Sve informacije pratite iz minuta u minut u našem blogu uživo.

  • 29. mar 2024 • 15:54

    15:54

    BiH: Oslobođeni uhapšeni koje su tvrdile da su umešane u nestanak devojčice

    Tri osobe uhapšene u BiH zbog objave na društvenim mrežama da su umešane u nestanak devojčice Danke Ilić (2) iz Srbije, pušteni su danas na slobodu, potvrđeno je Srni u kantonalnom Tužilaštvu.

    "Što se nas tiče, nije bilo zakonskog osnova za njihovo dalje zadržavanje",  rekla je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

  • 15:41

    Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestanku male Danke

    Priveden policajac iz policijske uprave Bor zbog odavanje informacija iz istrage o nestanku male Danke Ilić (2). Pao je na poligrafu, saznaju Novosti.

  • 15:04

    MUP: Pretraženi tunel i podzemni kanali u Banjskom Polju, nema tragova

    Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila, saopštio je MUP.

    Kako se navodi u saopštenju MUP, nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom Polju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta.

  • 12:58

    Otac male Danke prošao poligraf

    Otac nestale dvogodišnje devojčice Danke Ilić je prošao poligrafsko ispitivanje, saznaju "Novosti".

    Dankina majka nije obavila poligrafsko testiranje, jer je, kako se navodi, u petom mesecu trudnoće, zbog čega se posebno ispituje.

    Kako je ranije saopšteno iz policije, samo ispitivanje je deo procedure, kako bi se utvrdile sve okolnosti nestanka.

  • 12:49

    Policija pretresa komšijske kuće u Banjskom polju

    Policija trenutno sa nalozima obilazi kuće koje se nalaze u neposrednoj blizini mesta na kojem je nestala mala Danka, javljaju "Novosti".

    U Banjskom Polju i dalje traje raščišćavanje terena.

  • 12:34

    Majka ponovo na saslušanju u policiji

    Majka nestale devojčice ponovo je danas u policijskoj stanici u Boru gde se saslušava na okolnosti nestanka ćerke, saznaje "Danas".

  • 11:20

    Muškarac uhapšen u BiH: Bila je šala

    Jedan od uhapšenih Bashar Tufankiji, inače državljanin BiH i Sirije, priznao je je širio informacije o nestanku devojčice iz Srbije i tražio 50.000 eura, ali tvrdi da je reč o šali, piše "Avaz".

    Policija BiH trenutno sve proverava.

    Trojica uhapšenih u BiH mogu biti krivično gonjeni zbog uznemirenja javnosti, lažnih informacija, ako se utvrdi da je reč o šali.

    Pripadnici FUP-a uhapsili su juče tri osobe za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Srbiji, a reč je o Bashar Tufankiju, Zakuan Tufankiju i Muhamed Tufankiju.

  • 10:42

    Jurić: Sve okolnosti oko nestanka devojčice bude sumnju

    Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas da u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić, sve okolnosti koje su dovele do ovog nestanka bude sumnju, kao i izjave bliskih ljudi devojčice koje su kontradiktorne, jer je u prvom mahu bilo teško poverovati da je devojčica od dve godina mogla da ide tako daleko da čak i policija koja je došla vrlo brzo na lice mesta nije mogla da je pronađe.

    Opširnije pročitajte ovde.

  • 10:27

    Gašić stigao ispred kuće gde je Danka nestala

    Ministar policije Bratislav Gašić Ministar ponovo je danas došao u Banjsko Polje gde traje potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

    "Novosti" navode da je ministar od sinoć na terenu.

  • 09:27

    Snimak pretrage od jutros

    MUP je objavio novi snimak pretrage mesta sa kojeg je prijavljeno da je devojčica nestala. Sa njima je i pas koji je obučen za potragu pod ruševinama.

image