Srbija i Balkan

Vučić: Opozicija ima svoje limite, nema tog istraživanja koje će reći da su ispred nas u Beogradu

Opozicija ima svoje limite u Beogradu, prema svim istraživanjima rejting im je pao, rekao je predsednik Srbije
Vučić: Opozicija ima svoje limite, nema tog istraživanja koje će reći da su ispred nas u Beogradu© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema tog istraživanja koje će reći da opozicija ima bolji rejting od liste okupljene oko Srpske napredne stranke i poručio da Beograđani ne žele politiku opozicije.

"Oni (opozicija) imaju svoje limite u Beogradu. Oni misle da je dovoljno da vode antisrpsku politiku, da će da time dobiju podršku Beograđana. Promenio se Beograd", rekao je Vučić na pitanje novinara da prokomentariše navode da opozicija planira da bojkotuje beogradske izbore, nakon što je istraživanje javnog mnjenja američkog instituta NDI pokazalo da će ih izgubiti.

Vučić je dodao da je prema svim istraživanjima rejting opozicije pao i istakao da Beograđani ne žele politiku opozicije i da je razlika trenutno, kako je naveo, dvocifrena u korist liste SNS.

"A nekada su, pre osam ili devet meseci, oni bili u prednosti. Govorim samo o Beogradu, a razlika u Srbiji - to je već koliko hoćete", rekao je Vučić u obraćanju građanima.

Podsetio je da su mu upravo predstavnici opozicije tražili da se protekli izbori održe prevremeno, pa im se izašlo u susret i oni su bili održani u roku u kome su tražili.

Nakon toga su raspisani i ponovljeni izbori, iako je lista oko SNS, kako Vučić kaže, imala većinu u gradskoj skupštini.

Vučić je rekao da opozicione stranke mogu da dobiju svaku vrstu uvida u birački spisak i da on nema ništa protiv toga da svakog dana ako žele mogu da imaju uvid.

image