Srbija i Balkan

Čestitke Milošu Vučeviću na izboru za mandatara: "Logičan i odličan izbor"

Mandataru za sastav nove vlade čestitali su ministri u vladi, stranačke kolege i koalicioni partneri
Čestitke Milošu Vučeviću na izboru za mandatara: "Logičan i odličan izbor"© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Ministri u vladi, stranačke kolege i koalicioni partneri uputili su danas čestitke Milošu Vučeviću, koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio za mandatara za sastav nove vlade.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić čestitala je danas predsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću izbor za mandatara za sastav nove vlade Srbije.

"Čestitam mom prijatelju, kolegi i saborcu iz Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću na izboru za mandatara nove Vlade Srbije. Sigurna sam da će Vlada na čijem će biti čelu nastaviti da vodi Srbiju pobedničkim putem koji je trasirao predsednik Aleksandar Vučić. Dragi Miloše, srećno i hrabro u nove pobede!", napisala je Brnabić na platformi X.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali uputio je najiskreniji čestitke Milošu Vučeviću navodeći da je on odgovoran i ozbiljan, i da savesno i vredno obavlja svoj posao.

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je u čestitki da je "izbor Miloša Vučevića za mandatara logičan i odličan izbor predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke".

"Mi smo odlično sarađivali u vladi i između naših političkih partija, i želim mu puno uspeha", rekao je Dačić, a navodi se u saopštenju MSP.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Predsedništva SNS-s Goran Vesić takođe je čestitao Milošu Vučeviću. On je čestitku uputio preko Instagrama uz fotografiju sa Vučevićem.

"Čestitam svom kolegi, ministru odbrane, Milošu Vučeviću na predlogu da bude mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije! Miloš je patriota, obrazovan, dosledan, sposoban, iskusan i uporan političar", poručio je Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović takođe je uputila čestitke na svom Instagram nalogu.

"Izabrana je prava osoba, čija je posvećenost i vizija prava inspiracija za sve građane Srbije! Uverena sam da ćeš zajedno sa Aleksandrom Vučićem voditi našu zemlju ka još većim visinama!", poručila je Đedović Handanović.

Čestitku je uputila i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković koja mu je poželela mnogo uspeha, kao i ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

"Dragom saborcu, bratu i predsedniku naše Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, od srca čestitam na mandatu za sastavljanje nove vlade dobijenom od našeg predsednika Aleksandra Vučića. Srbija ne sme da stane! Živela Srbija", napisao je Selaković na svom Instagram nalogu.

Ministarka za zaštitu životne sredine i potpredsednica SNS Irena Vujović navela je u svojoj čestitiki da je sigurna da će Vučević važnu funkciju obavljati odgovorno i posvećeno kao i sve prethodne.

"Sa Milošem Vučevićem na čelu, nema sumnje da će nova vlada nastaviti da zastupa interese Srbije i njenih građana i da će sledeći put napretka i razvoja koji je trasirao predsednik Aleksandar Vučić", napisala je Vujović na Instagramu.

Čestitala je i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uz poruku "za nove pobede, za dalji napredak naše zemlje, za još jaču i snažniju Srbiju, za naše građane i decu, da imaju još bolji život".

Ministarka kulture Maja Gojković je u čestitala mandataru Vučeviću istakla uverenje da će nova vlada raditi u najboljem interesu naše zemlje.

Član Predsedništva SNS-a Mirsad Đerlek je na Instagramu uz fotografiju predloženog mandatara Miloša Vučevića uputio čestitke.

"Želim mnogo sreće, uspeha i novih pobeda! Živela Srbija!", napisao je Đerlek.

image
VV inauguration
banner