Srbija i Balkan

Zavetnici: Odgovara nam koalicija sa SNS i SPS

Iz stranke poručuju da će za izbore u glavnom gradu biti na raspolaganju u, kako su naveli, punom stranačkom i logističkom kapacitetu
Zavetnici: Odgovara nam koalicija sa SNS i SPS© Photo: F.S./ATAImages

Rukovodstvo Srpske stranke Zavetnici potvrdilo je danas da su razgovarali sa rukovodstvima SNS i SPS o modelu koalicije, odnosno saveza za zajedničko učešće na predstojećim izborima i da će se prema tom predlogu, kako su naveli, poneti odgovorno.

"Model koji je naveo gospodin Ivica Dačić sasvim odgovara konceptu okupljanja koji mi zagovaramo. U pitanju je model koji okuplja stranke vlasti i stranke koje su do sada bile u opoziciji, i koji okuplja državotvorne stranke - i levice i desnice", navodi se u odgovoru stranke Zavetnici dostavljenom Tanjugu, povodom najave lidera SPS o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima.

Iz stranke poručuju da će za izbore u glavnom gradu biti na raspolaganju u, kako su naveli, punom stranačkom i logističkom kapacitetu.

"Srpske patriotske snage, nalazile se desno ili levo, sada ne mogu da priušte sebi luksuz preteranog insistiranja na međusobnim razlikama, niti da dopuste raslojavanje snaga", navode Zavetnici i dodaju da od početka zagovaraju predizborno okupljanje i da veruju da bi ono ohrabrilo narod u Srbiji i regionu.

"Ko je mislio da ćemo ustuknuti pred izazovima, mora da shvati - da nećemo stati", zaključuju iz Srpske stranke Zavetnici.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da smatra da postoji spremnost da liste koje su na prethodnim gradskim izborima bile okupljene oko SNS i SPS, kao i Zavetnici, zajedno učestvuju na predstojećim izborima.

"Znači to je lista koju je predvodio Aleksandar Vučić, lista koju sam ja predvodio i lista koju je predvodila Milica Đurđević, odnosno Zavetnici", rekao je Dačić.

image