Srbija i Balkan

Međunarodni dan autizma: Pušteni plavi baloni u vazduh

Zadatak našeg društva je da osobama sa autizmom omogući da pokažu koliko su posebni, izvrsni i talentovani
Međunarodni dan autizma: Pušteni plavi baloni u vazduh© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

U znak podrške osobama sa autizmom, uz prisustvo ministarke za brigu o porodici i demografiju Darije Kisić, održana je manifestacija "Prihvatite različitost, svi smo mi isti", u okviru koje su deca iz beogradske Predškolske ustanove "Dečiji dani" sa svojim roditeljima i vaspitačima na Trgu Republike pustili plave balone u vazduh.

Kisićeva je na manifestaciji organizovanoj povodom Međunarodnog dana autizma, poručila da je zadatak našeg društva da osobama sa autizmom omogući da pokažu koliko su posebni, izvrsni i talentovani, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

"Danas na Svetski dan autizma želimo da sve obojimo plavom bojom, koja je simbol vedrog neba, dobrog raspoloženja i prijateljstva. Družeći se sa ovako divnom decom i njihovim porodicama možemo da naučimo mnogo. Oni ne znaju za zlo, prepuni su dobre energije i radosti i mi želimo da nam pomognu da svet obojimo sa više plave boje", navela je Kisićeva.

Manifestaciju "Prihvatite različitost, svi smo mi isti" organizovalo je Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom sa ciljem podizanja svesti u društvu o različitostima među nama i podrške osobama sa autizmom.

image