Srbija i Balkan

Mala Danka ubijena, dve osobe priznale delo: Odgovaraće za teško ubistvo, u toku pretraga terena

Policija je uhapsila dva lica koja su izvršila ubistvo male Danke, osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom, saopštio je MUP
Mala Danka ubijena, dve osobe priznale delo: Odgovaraće za teško ubistvo, u toku pretraga terena© TANJUG/MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili su S.J. (1974) i D.D. (1974), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom.

Više od sat vremena nekoliko radnih mašina i kamiona prekopava teren na deponiji, na kojoj je, kako se pretpostavlja, bačeno Dankino telo.

Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno  obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

Oglasilo se Tužilaštvo u Boru i saopštilo da je S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

"Dana 04.04.2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26.03.2024. godine lišili života dete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tačka 9. KZ u vezi čl. 33 KZ", navodi se u saopštenju.

Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić (2) pala su na poligrafu. Jedan je priznao i potpisao priznanje.

S. J. je osumnjičen da je službenim vozilom "fiat panda" u Ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku Ilić, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D. D. telo ubijene Danke ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na "Starobanjskom putu" kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta, kaže izvor blizak istrazi.

Kako "Novosti" saznaju, devojčica je davala znake života kada su je udarila kola i kada je stavljena u gepek. Tačan uzrok smrti male Danke pokazaće obdukcija kada bude pronađeno telo.

"Imam loše vesti, policija je uhapsila dva lica koja su izvršila ubistvo male Danke i priznali su to delo", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

On je dodao da osobe koje su priznale ovo delo sada vode policiju do mesta gde su bacili i zakopali Dankino telo.

"Sa kakvim monstrumima mi imamo posla", rekao je Vučić i zahvalio policiji na trudu i angažmanu.

"Stvari su se završile najgorim ishodom", rekao je Vučić.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je pre 10 dana u Banjskom polju, posle njenog nestanka pokrenut je sistem "Pronađi me", a raspisana je i Interpolova poternica.

image