Srbija i Balkan

Grad Beograd odao počast stradalima u šestoaprilskom bombardovanju

Napad na Kraljevinu Jugoslaviju započet bombardovanjem Beograda, 6. aprila 1941. godine od strane nacističke Nemačke, kada je stradalo oko 4.000 građana prestonice
Grad Beograd odao počast stradalima u šestoaprilskom bombardovanju© Tanjug/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Aleksandra Čamagić položila je danas venac na spomen obeležje u Aleji stradalih u šestoaprilskom bombardovanju.

Vence su položili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici udruženja i građani koji neguju sećanja na ovaj istorijski period, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Odata počast stradalim pilotima 

Šestoaprilsko bombardovanje Beograda obeleženo je danas i kod Spomenika pilotima braniocima Beograda na Zemunskom keju gde je Čamagić odala počast stradalim pilotima Jugoslovenskog kraljevskog ratnog vazduhoplovstva.

Povodom Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata vence su položili i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, državni sekretar Ministarstva odbrane general u penziji Mile Jelić, predstavnici Vojske Srbije, predstavnici vojnih udruženja, boračkih organizacija i građani Republike Srbije.

Položeni venci i na fontani "Vrelo života" i u porti Vaznesenjske crkve

Sekretar za socijalnu zaštitu Petar Jordanov položio je venac na fontani "Vrelo života" ispred Palate "Beograd".

Jordanov je potom položio venac i na Granitni krst u porti Vaznesenjske crkve.

Venac su položili i predstavnici Gradske organizacije civilnih invalida rata Beograda.

Napad na Kraljevinu Jugoslaviju započet bombardovanjem Beograda, 6. aprila 1941. godine od strane nacističke Nemačke, kada je stradalo oko 4.000 građana prestonice. 

image